Uitslag PET scan


Uitslag PET scan



Vanochtend om 9.30uur had Lex een afspraak met dr Biesma voor de uitslag van de PET scan die afgelopen maandag is gemaakt. Bij het gesprek waren ook Pascal en Ramon aanwezig. Tijdens het gesprek kwam het plotseling overlijden van Jordy te sprake. De arts heeft met Lex een afspraak willen maken voor a.s vrijdag voor een CT scan. De arts schrok en was er stil van en hebben er over gesproken hoe dit is gebeurt. We werden allemaal verdrietig.

Een moment later pakte de arts het verhaal op om samen met ons de uitslag van de PET scan te bespreken. Hij heeft ons de beelden van de scan laten zien en Ramon heeft de juiste vragen kunnen stellen om het verhaal goed in kaart te kunnen brengen. Het is erg fijn dat Ramon hierbij aanwezig was en ons kan helpen gezien zijn medische kennis.

De primaire tumor zit in de linkerlong en de haard is zo groot als 2,4 cm. Er is een uitzaaiing gevonden in de longvlies. Ook zijn er uitzaaiingen in een aantal lymfeklieren achter het borstbeen. Eigenlijk zijn de uitzaaiingen relatief klein, er zijn verder geen uitzaaiingen te vinden in zijn lichaam. Het type longkanker heet “adenocarcinoom”. De behandelingen die zullen gaan volgen zijn dat er eerst een onderzoek wordt gedaan in het vumc Amsterdam naar specifieke genetische materiaal van de tumor. Wanneer de tumor aan die specifieke materiaal voldoet, zal Lex behandeld kunnen worden met een kuur aan medicijnen die de tumor remmen en dit is geen chemo. De kans dat dit dan zal aanslaan is heel groot. Mocht dit niet lukken dan gaan ze 4 chemo kuren geven, om de 3 weken één van Alymta en Cisplatin. Het blijft een ernstige diagnose, maar in de behandelingen zijn er mogelijkheden. Over twee weken zullen de uitslagen van het genetisch onderzoek binnen zijn en hopen we dat de tumor specificatie positief zal zijn.
Webbureau Pascalschardijn.nl Home | Verloop | Links | Tips | Contact | Gastenboek | Google translator :